Complexul Rezidential "Sfânta Maria" - Brăila

Prezentare generalăComplexul Rezidential „Sfanta Maria” Braila are sediul in Calea Mos Anghel nr. 486, sat Baldovinesti, Comuna Vadeni, judetul Braila, avand o capacitate de 128 de locuri din care:
- 100 locuri destinate Caminului pentru Persoane Varstnice;
- 28 locuri destinate Centrului Rezidential de Ingrijire si Asistenta;

Complexul Rezidential „Sfanta Maria” Braila este o institutie publica sociala cu personalitate juridica ce functioneaza sub autoritatea Consiliului Local Municipal Braila, sub conducera operativa a Primarului Municipiului Braila si sub indrumarea metodologica a Directiei de Asistenta Sociala Braila.

Complexul Rezidential „Sfanta Maria” Braila prelucreaza date cu caracter personal conform Legii nr.677/2001, avand codul 37346.

Rolul complexului este de a asigura la nivel local aplicarea politicilor si strategiilor de asistenta sociala destinate persoanelor varstnice si persoanelor fara adapost, tineri care au parasit sistemul de protectie a copilului si alte categorii adulte aflate in situatii de dificultate (bolnavi cronici, bolnavi in faza terminala, etc.) prin mentinerea, refacerea si dezvoltarea capacitatii individuale de depasire a situatiei de nevoie in care se afla, in cazul in care persoana /familia /alta persoana obligata la aceasta este incapabila sa o solutioneze.

Obiectul de activitate al complexului il constituie ingrijirea persoanelor varstnice, persoane aflate in situatii de dependenta, prin asigurarea conditiilor corespunzatoare de gazduire si de hrana, ingrijire, asistenta medicala curenta, suport emotional si consiliere de specialitate (psihologica, juridica, sociala, informare, etc.)

Scurta descriere:

Complexul Rezidential „Sfanta Maria” Braila este structurat pe 6 corpuri din care:
- 4 corpuri destinate pentru cazare, cabinete medicale, birouri, sali de activitati, vestiare personal, grupuri sanitare, sala de mese
- spatii destinate pentru spalatorie, lenjerie, magazie, centrala termica si atelier mecanic;
- bloc alimentar, sala de mese, magazie, grupuri sanitare.
Complexul dispune de doua curti interioare dotate cu trei foisoare unde beneficiarii se pot relaxa in aer liber .
Complexul este racordat la reteaua de curent electric, la reteaua de apa si canalizare si dispune de un sistem propriu si eficient de termoficare (centrale proprii).

Complexul Rezidential „Sfanta Maria” Braila desfasoara urmatoarele servicii sociale:
I. Camin pentru persoane varstnice, cod serviciu social 8730 CR-V-I cu o capacitate de 100 de locuri
II. Centru Rezidential de Ingrijire si Asistenta, cod serviciu social 8790 CR-PD-I, cu o capacitate de 28 de locuri .

Descrierea serviciilor oferite in cadrul complexului:

- servicii de gazduire: asigurarea conditiilor de locuit corespunzatoare nevoilor beneficiarilor;
- servicii medicale: supravegherea si monitorizarea starii de sanatate, administrarea tratamentului;
- servicii de recuperare: kinetoterapie si masaj;
- servicii de ingrijire: hranire, hidratare, igiena personala, supravegherea si mentinerea sanatatii;
- servicii de asistenta sociala si consiliere psihologica,
In cadrul complexului beneficiarii desfasoara diverse activitati pentru promovarea vietii active, activitati sociale recreative-culturale cum ar fi :
- lectura, jocuri interactive (Remmy, carti de joc, sah, integrame), vizionare Tv;
- activitati de meloterapie;
- terapie ocupationala: lucru manual, pictura, implicarea beneficiarilor in activitati gospodaresti in functie de capacitatile fizice si psihice;
- activitati spiritual religioase;
- programe artistice cu diverse ocazii sau sarbatori religioase in colaborare cu elevii Scolii Generale din comuna Vadeni, Fundatia ”Surorile Clarice”, Asociatia Ithaq-’’Samariteanul Serving Him’’.
- activitati de grup, activitati de informare pe diverse teme.
Personalul este calificat fiind coordonat eficient pe domenii de activitate, pentru a asigura servicii de calitate beneficiarilor varstnici si beneficiarilor aflati in situatii de dependenta.

Detalii in Ghidul beneficiarului

- Codul de conduita a personalului din autoritatile si institutiile publice, reglementeaza normele de conduita profesionala a personalului contractual. Normele de conduita profesionala prevazute de prezentul cod de conduita sunt obligatorii pentru personalul contractual din cadrul Complexul Rezidential.
- Codul etic este un ansamblu de norme, principii, valori, prescriptii, recomandari si reguli de conduita care vizeaza activitatea intregului personal al centrului.
- Codul etic constituie un ghid de etica profesionala, ce contribuie la sporirea reputatiei, încrederii si respectului pe care beneficiarii il au in fata de persoanele care presteaza serviciile in cadrul centrului.
- Codul etic are un rol in mentinerea integritatii morale si responsabilitatii salariatilor care sunt confruntati cu dileme si exigente in plan etic intr-o societate complexa si dinamica.
Codul de conduita al personalului

Declaratii de avere pentru anul 2020

CARTA DREPTURILOR BENEFICIARILOR DIN CAMINUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE COD-SERVICIUL SOCIAL 8730 CR- V-I

CARTA DREPTURILOR BENEFICIARILOR DIN CENTRUL REZIDENTIAL DE INGRIJIRE SI ASISTENTA COD SERVICIUL SOCIAL 8790 CR-PD-I

Sfânta Maria

revista

Fecioara Maria, Maica Preacurată ocroteşte-i pe cei ce trec pe aici şi mai ales pe cei ce numele Sfânt în binecuvântare ţi-L poartă!

La mulţi ani !

Complexul Rezidential "Sfânta Maria" Brăila

ADRESĂSEDIU

Calea Moş Anghel, nr. 486,
comuna Vădeni,
sat Baldovineşti,
judeţ Brăila

PROGRAM DE FUNCŢIONARE 

de LUNI pană VINERI

 

7:30 - 15:30